Jumissa.fi

Jumissa.fi

Mutkaisempi kummiurheilijakausi, pohjan kautta uuteen nousuun

25, kesä, 2019

Syöpä voi iskeä keneen tahansa

 

Kummiurheilija kauteni alkoi 200m suomenmestaruudella v.2017 ja siitä jatkui hyvä harjoitusjakso hoitoineen läpi syksyn kohti EM-hallikisoja 2018. Tammikuussa 2018 lääkäri lausui sanat, joita kukaan ei halua kuulla;
sinulla on syöpä. 

Kuntoni ollessa hyvä juoksin SM-hopealle vain päivä ennen leikkausta ja siihen loppui tavoitteellinen
treenaaminen. Aloin elämään hoitojaksojen tahtiin, nyt vain kolmen viikon jaksoissa ei treenattu vaan saatiin sytostaatteja.
Voin kertoa, että nykyajan peruukit pysyy päässä salilla, että juostessa. Tämä on testattu moneen kertaan. 8 kk:n rankan hoitojakson aikana jumppasin, kävin salilla ja kävelin 100 tuntia pitääkseni itseni jonkinlaisessa kunnossa jotta jaksan hoidot ja kivut. Liikunta kummasti helpotti kipuja ja auttoi jaksamaan.

 

Hoitojen loputtua jatkettiin hierontoja, kinesioteipattiin leikkauskohtaa jotta pystyin juoksemaan ja neurosonic hoitojen avulla nukuin paremmin ja kroppa palautui nopeammin. Suosittelen kokeilemaan!


 

 

Nyt on muutama kuukausi treenattu kevyesti parantaen peruskuntoa ja voimaa. Ensimmäiset kisatkin on jo juostu, tosin vielä ollaan kaukana entisestä mutta pienin askelin mennään eteenpäin ja toivottavasti pääsen jossain vaiheessa treenaamaan vielä tavoitteellisesti.
Myrkkysatsien jälkeen on saatu kilpailuluvat kuntoon ja elokuussa juoksutan roosaa nauhaa SM-kisoissa Turussa ja kenties vielä EM-kisoissakin.

Kiitos tuesta, hoidoista ja mukana elämisestä tässä hiukan erilaisessa kummiurheilijan kaudessa joka venähtikahteen vuoteen. Muistakaa huoltaa kehoa ja nauttikaa kesästä.


 

– Sari Pikkarainen

Haku kummiurheilijaksi on taas käynnissä, avoinna 5-8 paikkaa eri lajeista! Haku heinäkuun loppuun saakka, laita avoin hakemus: asiakaspalvelu@jumissa.fi

Seuraa meitä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Share This