KEHONHUOLTO

Kehonhuolto Jumissa Oy tarjoaa laajan palveluvalikoiman erilaisia kehonhuollon palveluita, kuten esimerkiksi hierontaa, kinesioteippausta. Myös kuivakuppaus ja Dry Neeling ovat suosittuja lisähoitoja hieronnalle.

Tältä sivulta löydät kuvaukset tarjottavista kehonhuoltopalveluista. Tarjottavat palvelut saattavat vaihdella paikkakunnittain, joten kannattaa tarkistaa kyseisen paikkakunnan oman hoitolan sivuilta, mitä palveluita sinun paikkakunnallasi tarjotaan.

Hierontaa tarjotaan kuitenkin kaikissa hoitoloissamme, eli Helsingissä, Hyvinkäällä, Lahdessa ja Riihimäellä.

Tervetuloa hoitoon!

“Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Hieronnassa käytettäviä tekniikoita ovat muun muassa hankaus, sively, taputus ja täristys. Hieronnalla on monia myönteisiä vaikutuksia kehoon, mm. vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa.

Yleisimmin hierontaa käytetään fyysisistä suorituksista tai tapaturmista aiheutuneiden lihasten jännitystilojen laukaisuun ja niistä seuranneiden lihaskipujen hoitoon. Suomessa hierojat suorittavat virallisen näyttötutkinnon. Koulutetut Hierojat ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja heitä suomessa valvoo Valvira ja aluehallintovirastot.”

Hieronnat

Niska-hartia

Perinteinen niska-hartia -hieronta on ensiapu, joka vapauttaa jumissa olevaa niskaa ja kireitä hartialihaksia sekä lievittää päänsärkyä kuten pään jyskytystä.

Kesto: n. 25 – 35 min.

Selkähieronta

Koko selän ja niska-hartia -hieronta rentouttaa ja vetreyttää selkää.

Kesto: n. 40 – 50 min.

Alaraajat

Jalkojen hieronta tehdään kipeille jalkalihaksille, jotka ovat usein seurausta seisomatyöstä tai kovasta urheilusuorituksesta.

Kesto: n. 40 – 50 min.

Purentalihakset

Purentalihashieronta.

Kesto: n. 45 min.

Puolihieronta

Kehon yläosa: Selkä, niska, hartiat, kädet.
Kehon alaosa: Alaselkä, jalat, pakarat.

Kesto: n. 60 min.

Magnesiumhieronta

Hieronta tehdään käyttämällä hieronnassa magnesiumgeeliä.

Kesto: n. 60 min.

75min hieronta

Ylävartalon tai alavartalon käsittely, suosittelemme kun haluat erityishuomiota ongelma-alueisiin.

Kesto: n. 75 min.

Kokohieronta

Koko kehon vetreytys antaa hyvän olon päästä varpaisiin.

Kesto: n. 90 min.

2h kokohieronta

Koko kehon kahden tunnin kunnollinen käsittely päästä varpaisiin.

Kesto: n. 120 min.

Hieronta venyttelyllä

Tuntuuko siltä, ettei venyttely oikein ole se omin asia? Tiedät, että pitäisi venytellä, mutta milloin ja miten? Venyttelyhetki toteutetaan hierontahoidon yhteydessä varaamalla netistä palvelu Hieronta Venyttelyllä.

Kesto: n. 60 min.

Lämpöhoito hieronnan lisäksi

Lämpöpakkaus rentouttaa lihaksia ennen hierontaa. Suositellaan kylmille tai erittäin kireille lihaksille sekä alkurentoutukseen. Lisää varauksessa nimen perään sana LÄMPÖ niin osaamme laittaa kattilan päälle.

Kesto: n. 10-15 min.

Kuivakuppaus hieronnan lisäksi

Kuivakuppaus hieronnan lisänä sopii erityisen hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistoon lihaksista, turvotuksen sekä arpien hoitoon.
Tehostaa klassisen hieronnan vaikutuksia ja imukuppihierontaa voi käyttää samoihin vaivoihin kuin klassista hierontaakin.
Kuivakuppaus tehdään silikonisilla kupeilla, hoito on kivutonta ja eikä verta vuodateta. Hoito tuntuu mukavalta ja käy erittäin hyvin erittäin kiristyneelle niskalle.
Tehdään aina hierontahoidon yhteydessä, ei yksistään.
Ei suositella raskaana oleville.

Kesto: n. 15 min.

5- ja 10 -kerran sarjakorteilla 10% edullisemmin

Kinesioteippaus

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa. Se voi auttaa myös erilaisissa turvotustiloissa.
Kinesioteippi kestää iholla noin kolmesta päivästä jopa kahteen viikkoon. Teippaus kestää hien, suihkun ja saunan.

Teippaustekniikoita on monia erilaisia ja ne valitaan halutun vaikutuksen mukaisesti.

Yhden ongelma-alueen teippaus

Kesto: n. 15 min.

Hieronnan yhteydessä

Muut palvelut

Tutustu myös meidän muihin palveluihin kuten kuivaneulaukseen, passiiviseen venyttelyyn ja venyttelytunteihin.
Teemme myös kotikäyntejä asiakkaan luona.

Kotikäynti asiakkaan luona kaupunkialueella

Passiivinen venyttely

Passiivinen venyttely on hoitajan tekemää venyttelyä asiakkaalle tämän ollessa hoitopöydällä passiivisena. Venyttelyä toteutetaan halutessasi hierontojen yhteydessä tai erikseen venyttelyyn varatulla ajalla. Tervetuloa venytettäväksi!

Venyttelytunnit

Venyttely ei oikein ole se omin asia? Tiedät, että pitäisi venytellä, mutta milloin ja miten? Omalla venyttelytunnilla saat henkilökohtaista opastusta hoitajan neuvomana ja yhdessä tehden. Saat ohjeet kotivenyttelyyn ja omat suositukset venyttelyiden tekoon. Venyttelyhetki voidaan toteuttaa hierontahoidon yhteydessä esim. varaamalla 60 min. aika, josta 30 min. hierontaa. Venyttelytunnin voi varata myös yhdessä ystävän kanssa!

Dry needling-hoito

Dry needling on suomeksi kuivaneulausta. Se on länsimainen hoitomuoto, kun taas akunpunktio on kiinainen juttu. Neulauksessa on etsitään asiakkaan kipeät triggerpisteet ja hoidetaan kipualueet hyvin ohuilla neuloilla. Hoito on yleensä kivutonta ja asiakas ei tunne kipua. Neulotuksen esteenä on neulakammo. Lue lisää neulauksesta ja sen vaikutuksista: https://www.dryneedling.fi/
Oudot kivut mm. polvissa, lonkassa ja päänsäryt saavat kyytiä neulauksessa!

Kesto: 30 min / 1 alue

Guasha-hieronta

Guasha on perinteisen kiinalaisen lääketieteen menetelmistä uudempi. Se  on manuaalinen menetelmä, jossa ihoa hierotaan ja kaavitaan kivisillä  lastoilla. Guasha poistaa kuumuutta ja kuona aineita. Sitä käytetään  useimmiten lihaskipujen hoitoon. Guashasta jää mustelmankaltaisia jälkiä (sha), jotka poistuvat yleensä viikon kuluessa. Jäljet kertovat kehon tilasta ja auttavat suunnittelemaan seuraavaa hoitokertaa.
Hoitoaika n. 60min.

Tuina-hieronta

Tuina on perinteisen kiinalaisen lääketieteen hierontamenetelmä, jossa kehoa hierotaan meridiaanien kulkureiteillä käsin rytmikkäästi ohuen kankaan läpi. Tuina rentouttaa lihaksia, parantaa aineenvaihduntaa ja lieventää kipuja. Tuinaa voidaan tehdä niska-hartia-alueelle, selkään, pakaroihin ja jalkoihin, käsiin ja käsivarsiin, päähän, kasvoihin ja vatsaan. Pään ja kasvojen hieronta on hyvin rentouttavaa, vatsan hieronta parantaa ruuansulatusta ja rentouttaa mahdollisia jännityksiä.
Hoitoaika n. 60min.

Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen tapa hoitaa ihmisten vaivoja. Hoidossa  laitetaan ohuita neuloja kanavien (meridiaanien) varrella oleviin akupunktiopisteisiin. Tarkoitus on herättää keho hoitamaan itse itseään ja palauttaa kehon ja mielen tasapaino.
Hoitoaika n.90min.

Useimmiten akupunktiolla hoidetaan
• erilaisia kiputiloja kuten päänsärkyjä, migreeniä ja kuukautiskipuja,
• ruuansulatukseen liittyviä vaivoja,
• uupumusta ja unettomuutta,
• jännitystä ja stressioireita,
• masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta sekä
• naisten- ja miestenvaivoja, lapsettomuutta.

Useimmiten tarvitaan useampi hoitokerta, jotta vaiva poistuu kokonaan. Nyrkkisääntönä mitä pitkäaikaisempi vaiva, sitä useampi hoitokerta tarvitaan sen hoitamiseen. Jokaiselle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma kehon ja mielen tasapainon palauttamiseksi.

Kuivakuppaus-hoito

Kuppaus on hyvin vanha kiinalainen hoitomenetelmä, mutta onpa se ollut käytössä suomalaisilla kansanparantajillakin. Kuivakuppaus tehdään muovi- tai lasikupeilla, joihin tehdään alipaine, jolloin ne vetävät ihoa sisäänsä. Tämä vapauttaa tilaa sidekudokseen, rentouttaa lihaksia ja parantaa aineenvaihduntaa. Kuivakuppauksessa ei vuodateta verta. Kuivakuppaus on nopea ja tehokas tapa lihaskipuihin ja aineenvaihdunnan parantamiseen. Kuivakuppauksesta jää mustelmankaltaisia jälkiä, jotka lähtevät yleensä viikon kuluessa. Jäljet kertovat kehon tilasta. Usein toisella hoitokerralla jälkiä jää vähemmän. Turvallisuussyistä kuivakuppausta ei tehdä syöpää tai sydänsairauksia sairastaville, verenohennuslääkettä käyttäville tai niille, joiden iho on ohentunut esim. iän myötä. Hoitoaika n. 45min.