relax

Verhon takaa, Kirsin tarina

Olen Kirsi Puranen ja uusin tulokas Kehonhuolto Jumissa tiimissä Hyvinkäällä. Opiskelijatöitä tein Jumissa Hyvinkäällä helmikuusta lähtien ja valmistuttuani kesäkuussa jäin tekemään hierontoja kakkostyönä nyt aloitin täysipäiväisenä hierojana lokakuun alusta.

Tosi pian opiskelijana kuitenkin tiesin, että hierojan työ on minun juttuni ja 30 vuoden ura erilaisten toimistotöiden parissa saisi nyt jäädä. Ihmisten auttaminen ja hyvinvointi ovat minulle sydämen asia ja nyt saan työkseni sekä auttaa että tukea terveyttä.

HISTORIAA..Noiden toimistovuosikymmenten aikana olen ihan omakohtaisesti kokenut istumatyön, päätetyön ja staattisten työasentojen haitat (esim.tenniskyynärpää, jännetuppitulehdus, jännitysniska, päänsäryt, alaselän ongelmat).Olen myös kokenut, että liikkumattomuus tekee ihmisestä kyvyttömän liikkumaan kunnolla. Aloin itse liikkumaan vasta nelikymppisenä ja totesin, että koskaan ei ole liian myöhäistä!

Kuntosaliharrastuksen ja zumban myötä ryhtini parani, liikkuvuus lisääntyi, lihaskunto parani ja väsymys hellitti.

Sitten koitti aika, jolloin päätin alkaa toteuttaa unelmaani eli lähdin opiskelemaan hierojaksi. Opiskelin työn ohella eli illat luettiin ja viikonloput oltiin koulussa. Aloitin opiskeluhieronnat aika pian opiskelujen alettua eli tein joko töitä tai opiskelin. Liikunnalle ei ollut enää aikaa ja jos olisi ollut aikaa, niin ei ollut voimia. Myönnettäköön, että monesti laiskuus vei voiton.

Vuoden verran elin aikamoisessa oravanpyörässä. Liikkumattomuuden myötä unenlaatu heikentyi ja kiloja kertyi runsaasti. Opiskeluaikana tajusin myös, miten jumissa olin ollut jo todella pitkään, lihashuolto ollut aivan kuralla….

 

MINÄ TÄNÄÄN! Unelmatyö, ihanat asiakkaat ja työkaverit, nukun jo hyvin, kuntosali ja kävelylenkit taas aloitettu, hyvä minä!

Olen aloittanut myös omatoimiopiskelun: ensin kerrataan lihakset ja sitten paneudutaan trigger-pisteisiin ja faskioihin… Tällä alalla riittää mielenkiintoista opiskeltavaa ja sen myötä uutta annettavaa asiakkaille joka päivä.

Seuraavaksi varaankin itselleni ajan hierojalle.

ELÄMÄ HYMYILEE JA MINÄ HYMYILEN,

-Kirsi

Jaa tämä kirjoitus