Jumissa.fi

Jumissa.fi

Ratsutalli kutsuu kummiurheilijaa

12, marras, 2019

Olen Rosa Mäkelä, 20-vuotias riihimäkeläinen ja kilpailen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla esteratsastuksessa. Olen kuulunut jo ponivuosista maajoukkuevalmennettaviin sekä ikäluokkani kärkiratsastajiin. Hevoseni ovat kotitallillamme Lopen Hirvijärvellä. Tällä hetkellä minulla on neljä varsinaista kisahevosta, kaksi kansainvälisten kahden ja kolmen tähden gp-tasolle (145-150cm) ja kaksi nuorten (6- ja 7-vuotiaiden) luokkiin. Näiden lisäksi kasvatamme ja koulutamme ratsuhevosia, meille syntyy vuosittain 1-2 varsaa. Näistä minulla on nyt koulutettavana kaksi 4-vuotiasta ja yksi 5-vuotias.

 

Ratsastan päivittäin 4-6 hevosta sekä teen tallityöt, kilpailuja on kesäkaudella lähdes joka viikonloppu. Ratsastus ja hevosiin liittyvä työskentely on erittäin fyysistä ja osin melko yksipuolista suorittamista. Ratsastajan jäykkyydet ja vinoudet heijastuvat helposti myös hevoseen.  Oma fyysinen heikko kohtani ovat polvet, joiden takaosat kiristyvät ratsastaessa helposti ja aiheuttavat nopeasti ongelmia lonkkiin, selkään ja jopa hartioihin ja niskaan asti. Jotta suoritukset pysyvät hyvinä tulisi kehoa huoltaa venyttelemällä sekä muulla liikunnalla ja säännöllisellä fysioterapialla tai hieronnalla. Lenkkeilen ja käyn kuntosalilla, Riihimäen urheilupuiston portaiden 163 askelmaa ovat tulleet tutuiksi  = )

– Rosa

 

Rosa on Noora Tienhaaran ja Sointhon Kärnän kummiurheilija, jäämme seuraamaan Rosan kummiurheilijavuotta mielenkiinnolla! Rosa saa vuoden aikana Neurosonic -hoitoja, teippauksia, hierontaa ja ehkäpä vielä kehonhallinnan ohjausta Method Putkiston menetelmän kautta =)

Seuraa meitä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Share This